Путин наложио ублажавање санкција Турској

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПредседник Руске Федерације Владимир Путин
Председник Руске Федерације Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин и турски председник Реџеп Тајип Ердоган разговарали су данас и о укидању рестриктивних мера у вези са посетом руских туриста Турској, јавила је прес-служба Кремља.
Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Путин и Ердоган у четири ока почетком септембра у Кини

„Руски председник наложио је Кабинету министара Руске Федерације да ступи у преговоре са турским властима за наставак сарадње у трговини и другим областима“, саопштио је Кремљ.

„Председник Турске ме је уверио да ће турске власти учинити све што од њих зависи да омогуће безбедност наших држављана на територији Турске Републике“, изјавио је Путин на састанку свог кабинета.

Председници Русије и Турске су у разговору, који је трајао 40 минута, изразили одлучност да оживе међусобне односе и да се боре против тероризма, саопштила је канцеларија турског председника.

У првом директном разговору двојице лидера од обарања руског авиона изнад турско-сиријске границе, новембра прошле године, договорен је састанак „очи у очи“, наводи се у саопштењу, пренео је Ројтерс.

Телефонски разговор је одржан након што је Ердоган у писму Путину у понедељак изразио жаљење због турског обарања руског борбеног авиона СУ 24.

Разговор двојице председника је био раније заказан, а долази само неколико сати након терористичког напада на аеродрому „Ататурк“ у Истанбулу у којем је погинула 41 особа, а повређено 239.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала