Чатајев бивши агент Сакашвилија, Грузија најављује истрагу

© REUTERS / David MdzinarishviliЗастава Грузије
Застава Грузије - Sputnik Србија
Пратите нас
Грузински министар за избеглице и расељена лица Созар Субари потврдио је да је могући организатор терористичког напада на аеродрому у Истанбулу Ахмед Чатајев био „агент“ бившег гурзинског председника Михаила Сакашвилија и најавио да ће грузинске власти највероватније о томе покренути истрагу.
Форензичари врше истрагу на аеродрому кемал паша Ататурк у Истанбулу - Sputnik Србија
Организатор напада у Истанбулу био агент грузијске специјалне службе

„Испоставља се да је тај терориста био Сакашвилијев агент и да је од бившег председника добијао финансијску подршку. Сакашвили му је помагао и тако што му је давао различите пасоше. О томе постоје одређени докази у одговарајућим институцијама“, објаснио је он.

Као објашњење зашто је Чатајев пуштен на слободу, Субари је рекао да је терориста био оптужен само за нелегално ношење оружја, јер других доказа у то време није било.

Ахмед Чатајев - Sputnik Србија
У Русији на потерници због тероризма, у ЕУ азилант

„Тадашњи сведоци су у првој изјави рекли да је он поседовао оружје, међутим у наредним изјавама су демантовали ту информацију. Због тога је његово хапшење било нелегално“, додао је министар.

Истовремено, стални представник Русије при ЕУ рекао је да вест о томе да је Чатајев могући организатор терористичког напада у Истанбулу још једна лекција за Европску унију да је сарадња са Русијом неопходна.

„Сматрам да ће ово да послужити као добра лекција Европи да је сарадња са Русијом неопходна“, истакао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала