Сви ће похрлити у Сребреницу, а у Братунцу никог нема

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаНад Србима у Хрватској почињен геноцид
Над Србима у Хрватској почињен геноцид - Sputnik Србија
Пратите нас
На обележавању Дана страдања Срба у Братунцу нема представника међународне заједнице, а за два дана сви ће да похрле у Сребреницу, јер за њих постоји само једно страдање, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик и додао да је у Сребреници било злочина према муслиманима, али да није било геноцида.

Додик је након парастоса жртвама рата у Подрињу рекао да су Срби у Босни током рата бранили државу и да нису желели ништа осим мира.

Српско гробље у Братунцу, близу Сребренице - Sputnik Србија
Братунац — сећање на 3.500 убијених Срба (видео)

Он је додао да је РС показала своју способност да самостално живи, што није случај, како каже, са БиХ, Федерацијом и великим бројем кантона.

„БиХ је доказ промашености, диверзију, у политичком смислу њеног постојања, врши међународна заједница, а једна од тих диверзија је и то што данас нема никог од њих, а за два дана сви ће похрлити у Сребреницу“, рекао је Додик.

Он је додао да се међународна заједница додатно устремила да окарактерише страдање у Сребреници као геноцид, али да Србија то никада неће прихватити.

Како каже, Алија Изетбеговић је у Босни довео оба народа у страшни рат и он је продуковао велико страдање муслимана у Сребреници.

Срби страдали током НАТО бомбардовања - Sputnik Србија
Приче о Сребреници засениле страдања Срба

Према Додиковим речима, тачно се зна докле су сузе мајки, а када почињу лажне сузе политичарки које желе да направе притисак.

„Како је могуће да за једну добру намеру премијера Србије Александра Вучића кажу да није добродошао. Кажу Вучић нам је узео Сребреницу, шта је требало, да погине, па да кажу хвала што је дошао. Сребреница је РС“, рекао је Додик.

Он је додао да нико не покушава да поништи бол и тугу сребреничких мајки, али да жели да може да се чује и бол српских мајки.

Додик је подсетио да су Срби укупно претрпели највећа страдања у прошлом рату, те да циљ РС није БиХ.

„РС је држава, а БиХ промашени покушај државе“, закључио је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала