Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Обама: Појачати подршку ратовању

© REUTERS / Kacper PempelБарак Обама и Јенс Столтенберг на Самиту НАТО у Варшави.
Барак Обама и Јенс Столтенберг на Самиту НАТО у Варшави. - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Барак Обама фокусирао се данас, другог дана Самита НАТО у Варшави, на борбу против екстремистичких група у Авганистану и на Блиском истоку, уз позив лидерима Алијансе да појачају своју подршку ратовима у том циљу, јавља АП.
Војници САД који учествују у војној вежби Анаконда-16, на свечаном отварању у Варшави, Пољска, понедељак, 6. јуна, 2016. - Sputnik Србија
У случају рата са Русијом војска НАТО-а ће бити уништена

Очекује се да ће чланице НАТО формално повећати снаге и подршку ратовању против талибана у Авганистану, само неколико дана након што је Обама најавио да ће задржати 8.400 америчких војника у тој земљи, уместо да смањи њихов број на 5.500 како је раније планирао, наводи америчка агенција.

Званичници се надају и да ће сакупити довољно финансијских средстава за финансирање авганистанских снага од 352.000 војника, што ће на годишњем нивоу коштати пет милијарди долара.

Очекује се да ће самит у Варшави довести до одлука о броју војника у Авганистану и додатној обуци локалних снага у Ираку.

Лидери Алијансе су се јуче договорили да разместе мултинационалне снаге на Балтику и у Пољској како би одвратили било какву потенцијалну руску агресију и наложили су својим изасланицима да објасне ове мере Москви наредне седмице, саопштио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала