Додик: Јовановић — блефер и мајстор обмане

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Република Српска и сваки човек у њој јасно су осудили злочин у Сребреници и заложили се да свако ко је починио злочин треба да одговара на свим странама. Лидер ЛДП-а напада РС, постојбину својих родитеља и користи реч „геноцид“ — да би се вратио на политичку сцену.
Чедомир Јовановић - Sputnik Србија
Зашто Чеда може, а Вучић не

Председник Републике Српске Милорад Додик реаговао је на прозивке које му је упутио Чедомир Јовановић са комеморације у Сребреници, рекавши да би „данас (Додик) и сам најрадије заборавио да је на власт дошао на америчком повоцу, а да се данас на њој одржава везан кратким руским ланцем“.

Додик је у изјави за Спутњик рекао да „не може Чедомир Јовановић, штеточина српске политике, који је добио подршку српског народа тек нешто више од један посто, држати лекције и говорити другима шта је пут стабилности, мира и сарадње у региону, па и у БиХ“.

Телохранитељи штите Александра Вучића приликом напада у Сребреници - Sputnik Србија
Вучић, Сребреница, каменица

​„То може неко ко је моралан и нормалан, а Јовановић није ни једно ни друго. Јер овај биограф земунског клана и пропали политичар својим јавним иступима против Републике Српске давно се сврстао у ред водећих непријатеља и заговорника њеног нестанка. То је показао и  својим јавним иступом на комеморацији у  Поточарима, где је као осведочени српски непријатељ дочекан уз све почасти. Тако је овај мајстор обмане свој опстанак у политици очигледно везао за нападе на Републику Српску и за манипулацију злочином у Сребреници. Он га на сав глас промовише као геноцид, покушавајући тако да одглуми праведника, јер у томе види своју последњу шансу да као политичар преживи, али и осигура егзистенцију преко својих како иностраних, тако и сарајевских ментора, својски се трудећи да их импресионира својим нападима на Републику Српску“, изјавио је Додик.

Додик је додао и да је Јовановић „пошто је потрошио позамашну траншу, добијену од ментора, за оптужбе да је постојбина његових родитеља, Република Српска, ’геноцидна творевина‘, а  како му се странка распада, јер су га готово сви оставили, а народ на изборима презрео, овај блефер и мајстор обмане преко речи ’геноцид‘, покушава да се врати на политичку сцену, али и добије нову траншу за наставак удобног живота“.

Сребреница, Поточари, комеморација - Sputnik Србија
Како пресећи сребренички зачарани круг?

„Зато је посегао за својим провереним методом — нападом на Републику Српску и српски народ оптужујући их за геноцид, што његови инострани ментори изузетно цене, али пре свега богато награђују. Таквих као што је Чедомир Јовановић, који би да сада у миру одраде оно што нису могли у рату, има поприлично. Република Српска и сваки човек у њој су јасно осудили злочин у Сребреници и заложили се да свако ко је починио злочин треба да одговара на свим странама. Но, Република Српска која је настала вољом српског народа, такође је јасно  доказала да је спремна и да одбрани своју аутономију од свих насртаја, посебно политичких шићарџија као што је Јовановић“, рекао је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала