Зуроф: Срамна одлука о Степинцу

© Wikipedia / Magnus ManskeЕфраим Зуроф
Ефраим Зуроф - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлука загребачког Жупанијског суда о поништењу пресуде надбискупу Степинцу је апсолутно срамна и ужасна, и њом се жели променити историја, изјавио је директор Центра „Симон Визентал“ из Јерусалима, Ефраим Зуроф.
Хрватски кардинал Алојзије Степинац - Sputnik Србија
Поништена пресуда Степинцу

Овом пресудом се желе опрати злочини водећег католичког клерика који је подржавао НДХ, који је хвалио њено успостављање и који је служио као свештеник њеном вођству, изјавио је он за Радио Републике Српске.

„Тај режим је једино служио да масовно убија невине цивиле. Истина је да је надбискуп Степинац у одређеним моментима покушао да спаси покрштене Јевреје или полујевреје, али он је то успео само у малој мери. То не може поништити чињеницу да је он као особа на таквом положају подржавао геноцидни режим успостављен у Хрватској. Ово је апсолутно лоша одлука, за коју се надамо да ће бити промењена на вишем суду“, истакао је Зуроф, преноси РТРС.

Оно што је веома типично за неке ствари које се дешавају у Источној Европи, јесу тенденције да се промени историја Другог светског рата, а самим тим и геноцид почињен над Србима, додао је Зуроф.

„То је веома опасно, такве тенденције се морају зауставити, и ми се јако трудимо да то зауставимо“, нагласио је Зуроф за Радио РС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала