Испод гробнице Маја пронађен тунел ка подземном свету

© Фото : pixabayПирамиде Маја
Пирамиде Маја - Sputnik Србија
Пратите нас
Водовод, који је изграђен испод гробнице владара Паленке, према схватањима Маја требало је да одведе покојника у загробни свет који се налази, по њиховом веровању, испод земље.
НЛО - Sputnik Србија
Аргентински уфолог открио ванземаљске пирамиде у Пацифику (видео)

Мексички археолози су пронашли у рушевинама града Паленке подземни тунел који се простире испод натписа Храма где је био сахрањен Пакал Велики, владар Бакулског царства. По мишљењу истраживача, натписи у храму указују да је подземни водовод био пут у царство мртвих.

Ископавање галерије је почело након што је 2012. године георадар открио испод Храма неке аномалије. Након дугог рада откривен је тунел који води у објекат који почиње од највишег нивоа и заштићен је зидовима. Његов отвор је тако мали (60 пута 60) да је за истраживање тунела био коришћен робот на даљинско управљање.

Место за камповање узгајивача ирваса - Sputnik Србија
У Русији откривен улаз у подземни свет

У овом тренутку проучавање водовода још увек није завршено. Претпоставља се да можда оно није био директно повезан са гробљем у храму-пирамиди. Међутим, у исто време, одмах након сахране Пакала Великог — водовод који се налазио испод храма пре почетка његове градње, како тврде археолози, био је повезан са подземним изворима.

Натписи, који су раније пронађени у храму, указују да се према веровању Маја у царство мртвих одлази подземним водама. Њихов ток је служио као транспортно средство за одлазак у „доњи слој реалности“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала