Дачић: Надам се да Вучић ово неће прочитати

© Sputnik / Сергеј Мамонтов / Уђи у базу фотографијаИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је данас да сигурно нико са стране не може да утиче на састав будуће Владе Србије.
Чедомир Јовановић - Sputnik Србија
Зашто Чеда може, а Вучић не

„Постоје многи који имају заблуде, који не познају Александра Вучића, јер ако би неко притискао за некога то би било потпуно контрапродуктивно. Није добро што се данас у медијима појавило да сам ја сигуран у Влади, а остали нису, надам се да неће (Вучић) прочитати“, рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Дачић је навео да га засмејавају новински текстови о томе ко ће бити у новој Влади и када ће она бити формирана.

„Ви знате да веома често, свакодневно комуницирам са премијером и мојим коалиционим партнером и пријатељем Вучићем, али у 99 одсто случајева говоримо о политичким питањима, а не о формирању Влaде. Да ли ће и када бити формирана Влада, то је ствар премијера“, навео је Дачић.

Он је критиковао изјаву лидера ДС Бојана Пајтића да су САД забринуте због руског мешања у формирање Владе, наводећи да је њега пола Запада звало 2008. године да подржи Бориса Тадића, од Папандреуа до Штајнмајера, као и да је ДС „наместила“ да га 2012. године зове Кетрин Ештон, која му није рекла оно што су демократе очекивале, већ само да настави европску политику.

„И сада ДС-у смета страни утицај, односно да будемо прецизни, руски утицај и база у Нишу, ја сам то потписао са Шојгујем испред Тадића и Медведева“, навео је Дачић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала