Адолф Хитлер „кидише“ на Оскара или Хитлер по други пут међу Немцима (видео)

© Wikipedia / WikipediaНемачка разматра да за свог кандидата за Оскара за најбољи страни филм кандидује сатирична комедија о Адолфу Хитлеру
Немачка разматра да за свог кандидата за Оскара за најбољи страни филм кандидује сатирична комедија о Адолфу Хитлеру - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки Филм „Опет он“ говори о Хитлеру који се буди у данашње време у Берлину и добија своју телевизијску емисију.

Немачка разматра да за свог кандидата за Оскара за најбољи страни филм кандидује сатиричну комедију о Адолфу Хитлеру.

Сцена из серије ER IST WIEDER DA - Sputnik Србија
Хитлер се вратио у Немачку (видео)

Филм „Опет он“, један од осам наслова око којих се Немци двоуме, говори о Хитлеру који се буди у данашње време у Берлину и добија своју телевизијску емисију, преноси Би-Би-Си.

Радња филма базирана је на истоименом роману Тимура Вермеса који је у Србији издала „Лагуна“, а прошле године је био велик хит у немачким биоскопима. Филм је откупио „Нетфликс“, а о томе да ли ће тај филм бити немачки кандидат за Холивуд одлучиће независни жири 25. августа.

Милош Земан, председник Чешке - Sputnik Србија
Земан: Да није било Руса говорили бисмо „Хајл Хитлер“

Иначе тај филм је био у Немачкој у конкуренцији за кандидата за Оскара још 2005. године. Интересантно је да је још један немачки филм о Хитлеру, далеко озбиљнији, „Хитлер: Последњи дани“ Оливера Хиршбигела, био номинован за Оскара 2005. године, али је награду однео шпански редитељ Алехандро Аменабар са филмом „Живот је море“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала