Рио: Наоружани разбојници опљачкали Црногорце

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMON Припадници полиције патролирају сиротињском четврти Чуверињо у предграђу Рио де Жанеира.
Припадници полиције патролирају сиротињском четврти Чуверињо у предграђу Рио де Жанеира. - Sputnik Србија
Пратите нас
Службеник Црногорског олимпијског комитета (ЦОК) Никола Ђуровић, представник дипломатско-конзуларног представништва Црне Горе у Аргентини Миљан Мугоша и представници црногорске дијаспоре Божидар Шарановић и Николас Вукасовић нападнути су у близини аеродрома у Рио де Жанеиру, али нико није повређен.

ЦОК наводи да је у њихово службено возило, које им је доделио Организациони комитет, касно синоћ ударио аутомобил у коме су били наоружани разбојници.

„Док су се враћали са аеродрома, на коме су службеник ЦОК-a и дипломатско-конзуларног представништва Црне Горе у Аргентини дочекали Вукасовића, који је стигао у посету олимпијском тиму, у службеном аутомобилу олимпијских игара, које је ЦОК-у доделио Организациони комитет, њихово возило ударио је аутомобил у коме су били наоружани разбојници. Под претњом оружјем, њима тројици отете су све личне ствари и службени аутомобил МОК-а“, каже се у саопштењу, које је пренела Радио-телевизија Црне Горе.

Величанствен поглед са Главе шећера на Рио - Sputnik Србија
Величанствени поглед са Главе шећера на Рио

Наводи се да је присебном реакцијом службеника дипломатско-конзуларног представништва и службеника ЦОК-а избегнут инцидент са тежим последицама и нико није повређен.

„Убрзо након инцидента, на лице места стигла је бразилска полиција, која је направила увиђај и која их је спровела до хотела у коме су смештени представници олимпијских комитета и званичници МОК-а. О тешком инциденту упознат је Организациони комитет Олимпијских игара, са којим ће, поводом инцидента, представници наше олимпијске мисије одржати хитан састанак“, пише у саопштењу.

РТЦГ преноси да је црногорско Министарство спољних послова и европских интеграција саопштило да се данас поводом напада обратило уобичајеним дипломатским путем колегама из Бразила.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала