Додик: Сребреница је део Српске, и то нико неће променити

© AP Photo / Radivoje PavicicПредседник РС Милорад Додик
Председник РС Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Сребреница је територијално локална заједница у оквиру Републике Српске и у том погледу никакав референдум ни било шта друго неће то променити, изјавио је данас председник Републике Српске Милорад Додик.

Процедура Уставом БиХ предвиђа да о тим питањима разговарају два ентитета, а не никакве унилатералне одлуке било кога, објаснио је он.

Сребреница - Sputnik Србија
Бошњаци траже издвајање Сребренице из Републике Српске

„С друге стране, тамо у парламенту су и Срби, тако да је то само јуначење без покрића, и у том погледу је апсолутно неприхватљиво и неодрживо и неће се ни десити“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Према његовим речима, веома је јасно да је уставним поретком предвиђена и расподела територије и да референдум РС о Дану Републике није питање територије нити било чега другог везаног искључиво за питања која су регулисана Уставом.

Начелник Општине Сребреница Ћамил Дураковић потврдио је раније данас да ће наредне седмице бити одржан састанак, како је казао, пробосанских политичких актера, на којем ће се договорити детаљи иницијативе о референдуму за издвајање Сребренице из Републике Српске.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала