Амерички пливачи под претњом оружјем опљачкани у Рију

© REUTERS / Ivan AlvaradoПолицајци у Рио де Жанеиру
Полицајци у Рио де Жанеиру - Sputnik Србија
Пратите нас
Четворица америчких пливача, међу којима је и освајач златне олимпијске медаље Рајан Лохте, опљачкани су у Рију пошто су их пресрели наоружани нападачи који су им претили пиштољем.

Лохте је за тв мрежу Ен-Би-Си испричао да се прошле ноћи враћао у Олимпијско село са забаве француске делегације, заједно са још тројицом пливача, када су наоружани мушкарци који су имали полицијска обележја зауставили њихов такси.

Кондоми - Sputnik Србија
„Прослави са кондомом“ — за олимпијце 450.000 презерватива

Криминалци су од пливача тражили да им предају новац и друге вредности и легну на земљу што је, Лохте, како каже, одбио, преноси Ројтерс.

"Момак је извукао пиштољ и ставио ми га на чело рекавши ми да легнем. Дигао сам руке увис. Узео нам је новац, новчаник, али ми је оставио мобилни телефон и кредитне картице", испричао је 32-годишњи Лохте.

Безбедност је највећи проблем за организаторе Олимпијских игара у Бразилу који су ангажовали више од 80.000 војника и полицајаца на улицама Рија.

Међународни олимпијски комитет најпре је негирао да се пљачка догодила.

Међутим, Амерички олимпијски комитет је то потврдио, саопштивши да су сва четворица спортиста на сигурном и да "сарађују са властима овим поводом".

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала