Додик: Прислушкују ми телефон и кад немају налог за то

© Tanjug / Раде ПрелићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да појава транскрипата његових телефонских разговора у јавности указује на то да је његов телефон прислушкиван и да не зна да ли за то постоји налог.

„Дневно разговарам са десетинама људи и то није спорно, али је чињеница да овим сазнајемо да је мој телефон прислушкиван. Не знам да ли за то има налог, али нисам ни наиван да не мислим да је мој телефон упорно прислушкиван и кад нема налога“, рекао је Додик новинарима у Сребреници, а пренели бањалучки медији.

Сребреница - Sputnik Србија
Сребреница — контраудар на Додиков референдум

Ако је и постојао налог, каже Додик, онда се поставља питање откуд транскрипти разговора у јавности.

„Закон каже да се ти транскрипти могу употребити искључиво у судском процесу и на суду и да не могу на тај начин бити злоупотребљени у јавности. Овде видимо злоупотребу, али о томе у БиХ само постоје спекуланти, постоји један број њих који то износе, постоје медији који то подржавају некритично, јер им је то занимљиво да имају о чему дневно да галаме, причају“, рекао је Додик.

Он је навео да новинар Мато Ђаковић са њим комуницира годинама и да су пријатељи који се чују и на необавезном месту, али да га никада у животу није назвао „шефе“, а у тим транскриптима се то појављује.

Неки медији у БиХ објавили су, како су навели, транскрипт телефонског разговора Ђаковића и Додика у којем Ђаковић наводно обавештава Додика да је главни тужилац БиХ Горан Салиховић „затворио“ више истрага против њега.

Додик је у Сребреници рекао и да амбасадор САД Морин Кормак својим изјавама креира нестабилност у БиХ и да ради искључиво у функцији бошњачке политике.

„Она креира нестабилност. То је оно што ради садашња америчка амбасадорка“, рекао је Додик новинарима у Сребреници, коментаришући изјаве Кормакове на Твитеру да противљење референдуму о Дану Републике Српске није њен став, већ актуелна политика америчке Владе.

Додик је истакао да Влада САД сигурно није расправљала о томе да ли да подржи или не референдум у Републици Српској и да је то „прича за наивне“.

Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија
Без љутње: Република Српска природно окренута Србији

„Мислим да су локални Бошњаци из Сарајева који раде у Амбасади САД, која је уплетена у многе ствари овде, то написали, а да Кормакова није могла да избегне да их подржи“, нагласио је Додик.

Додик: Неизводив референдум о издвајању Сребренице

Додик је река да је неизводива идеја о референдуму о издвајању те општине из уставно-правног система Српске.

Тај референдум је у супротности са дејтонским уставом, али и правима Срба у тој локалној заједници, истакао је Додик током посете Сребреници, где је разговарао са грађанима.

Он је поновио да се у Сребреници није десио геноцид и да је Алија Изетбеговић жртвовао ову општину, пренели су бањалучки медији.

Председник Српске је додао да се мора поштовати трагедија свих и прекинути неистина.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала