Српска листа: Жбогар не би требало да обесхрабрује дијалог

© Tanjug / OKSANA TOSKICСпецијални представник Европске уније на Косову Самjуел Жбогар
Специјални представник Европске уније на Косову Самjуел Жбогар - Sputnik Србија
Пратите нас
Српска листа саопштила је данас да специјални изасланик ЕУ на Косову Самуел Жбогар не би требало да обесхрабрује дијалог Београда и Приштине довођењем у питање примене договореног, те да се од њега очекује да у јавним иступањима и у раду никоме не држи страну.

Реагујући на Жбогарову изјаву да се Заједница српских општинa не може наметнути ниједној страни, те да је за то питање потребно решење које ће бити функционално, Српска листа пита одакле њему право да тумачење Уставног суда у Приштини, које није део било којег споразума, узима као меродавно.

Присталица опозиције на протесту у Приштини. - Sputnik Србија
Тачи подвалио најближем сараднику

Српска листа у саопштењу наводи да су за Србију и Србе на Косову и Метохији за оснивање ЗСО меродавни једино споразуми склопљени 25. августа прошле године.

Додаје се и да би Жбогар, уместо што обесхрабрује дијалог довођењем у питање примене договореног, требало да одговори на питање шта је до сада урадио на примени тог и других споразума.

„Наравно, знамо да је увек лакше ићи линијом мањег отпора и додворавати се већини, нарочито ономе кога рад са том истом већином чека и на следећој добро плаћеној дужности“, наводе у Српској.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала