Милановић: Не можемо Србију натерати да нас поштује

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник СДП-а и кандидат за хрватског премијера Народне коалиције Зоран Милановић изјавио је да би о односима са Србијом најпре разговарао и договарао их са свим политичким актерима у Хрватској, а не би, попут ХДЗ-а, полемисао са Београдом преко новинара.

„Не волим те ствари преламати преко ХДЗ-а који су нам мало подметали ногу у време избегличке кризе. Ми када је потребно заоштравамо односе, а тада је то било потребно због избегличке кризе“, рекао је Милановић новинарима у Барбану, коментаришући тренутне односе Србије и Хрватске.

Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић: Оваква Хрватска највећа срамота ЕУ

Милановић је подсетио да је раније данас председник ХДЗ-а Андреј Пленковић изјавио како Србија треба да покаже веће поштовање према Хрватској.

„По мени је мање битно поштовање, већ је битније да решимо конкретне проблеме… Никога не можемо натерати да нас поштује, јер је то преамбициозно са наше стране“, рекао је Милановић.

Како је додао, о тим стварима би се радије договорио са свим политичким актерима у Хрватској.

„Не бих овако преко новина полемисао са Београдом, јер мислим да су нам ту интереси заједнички. Те проблеме са Србијом морамо решити, о томе сам већ јавно и отворено говорио. Причекаћемо када формирамо Владу, а онда ћемо питати и ХДЗ за њихово мишљење“, казао је Милановић.

Он, како наводи, решење тих односа види у томе да Србија мора да укине спорни Закон о процесуирању ратних злочина.

 

О хрватско-српским односима детаљније можете да прочитате овде.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала