Америка да призна да је Северна Кореја нуклеарна држава

© AFP 2023 / Ed JonesПостоји могућност да Северна Кореја већ поседује 20 нуклеарних бојевих глава и има капацитет да удвостручи свој арсенал до наредне године, сматрају кинески стручњаци за нуклеарно оружје.
Постоји могућност да Северна Кореја већ поседује 20 нуклеарних бојевих глава и има капацитет да удвостручи свој арсенал до наредне године, сматрају кинески стручњаци за нуклеарно оружје. - Sputnik Србија
Пратите нас
Пјонгјанг је затражио од САД да признају да је Северна Кореја земља која поседује нуклеарно наоружање, саопштио је АФП позивајући се на Централну телеграфску агенцију Кореје.
Северна Кореја испалила ракете - Sputnik Србија
САД и Јапан за увођење најоштријих санкција Северној Кореји

„Амерички председник Барак Обама покушава да оповргне стратешки важну позицију Северне Кореје као државе која у свом поседу има нуклеарно наоружање, али то је бесмислено баш као што је покушај да се замрачи Сунце дланом“, наводи Министарство иностраних послова Северне Кореје.

Власти Северне Кореје су у петак потврдиле да су успешно извеле нуклеарно испитивање, као и да су способне да своје балистичке ракете опремају нуклеарним главама.

Како су навели, јачина експлозије износила је 10 килотона, што је дупло више него што је то случај био приликом нуклеарних испитивања у јануару.

САД и Јапан су најоштрије осудили нуклеарну пробу Пјонгјанга и најавили да би против Северне Кореје могле бити уведене најоштрије санкције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала