Техеран поздравља руско-амерички план о Сирији

© Sputnik / Iliјa Pitalev / Уђи у базу фотографијаСиријска застава на војном возилу припадника сиријске армије.
Сиријска застава на војном возилу припадника сиријске армије. - Sputnik Србија
Пратите нас
Иран поздравља договор о условном прекиду ватре у Сирији којем су посредовале Русија и Сједињене Америчке Државе као план којим ће се зауставити хуманитарна катастрофа и промовисати политичко решење у земљи, изјавио је заменик министра спољних послова Ирана Хусеин Џабери Ансари.
Стејт департмент - Sputnik Србија
САД и Русија за продужење примирја у Сирији за још 48 сати

Ансари је рекао да је четворочасовни састанак са замеником министра спољних послова Русије Михаилом Богдановим у Москви био „користан и свеобухватан“.

„Разговарали смо о Сирији, укључујући и питање о прекиду ватре. Иран је од почетка сиријске кризе веровао да она нема војно решење. Треба да се заврши средствима политичког дијалога“, рекао је Ансари.

Прекид ватре у трајању од 48 часова, који је Иран поздравио, ступио је на снагу у понедељак увече након што су руски министар спољних послова Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери то објавили 9. септембра у Женеви.

Руски бомбардер Ту-22М3 на аеродрому ваздухопловне базе Хамадан у Ирану. - Sputnik Србија
Борба против тероризма — заједнички циљ Русије и Ирана

„Хуманитарна катастрофа мора да се заустави. Залажемо се за пуну кооперацију у борби против тероризма. Стога ће Иран свакако подржати сваки план који ће омогућити заустављање крвопролића у Сирији и узети у обзир ове три компоненте“, истакао је Ансари.

Он је додао да краткорочна руска употреба ваздушне базе Хамадан на западу Ирана за ваздушне нападе прошлог месеца није разматрана током састанка са Богдановим.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала