Први потпредседник Владе Крима захвалио Кијеву за ембарго

© Sputnik / Макс Ветров / Уђи у базу фотографијаГраница Украјине и Крима
Граница Украјине и Крима - Sputnik Србија
Пратите нас
Први потпредседник Владе Крима Михаил Шеремет изјавио је да је година украјинске блокаде увоза прехрамбених производа са Крима у великој мери стимулисала развој пољопривреде на том полуострву.
Украјински председник Петро Порошенко и амерички председник Барак Обама - Sputnik Србија
Вашингтон и Кијев оптужују Русију за сва зла овог света

У суботу су лидери екстремистичке организације Меџлис кримско-татарског народа и представници добровољачких батаљона организовали марш на граници са Кримом посвећен годишњици блокаде увоза прехрамбених производа са полуострва.

„Захвалан сам им за ту блокаду, зато што смо успели брзо да преусмеримо наше пословање према Русији, чак смо почели сами да развијамо своју пољопривреду, своју производњу, која се вишеструко развила захваљујући томе што су они увели такозвану блокаду“, рекао је Шеремет.

Он је додао да су организатори блокаде добили само једно — „убили“ су пољопривреду у Херсонској области која је традиционално испоручивала воће и поврће на кримско тржиште.

Кремљ - Sputnik Србија
Си-Ен-Ен: Покушај изолације Русије довео до јачања њеног утицаја

„Данас код нас расту прелепе баште, жањемо рекордни принос. Морали смо да обуставимо производњу пиринча и кукуруза који троше много воде, али зато остале културе које производимо дају рекордан род“, истакао је Шеремет.

Он је рекао да му је тешко да коментарише недавни марш на граници са Кримом, чији учесници „деградирају“.

„Жао ми је што људи деградирају. То су увређени људи и ми се према њима односимо са жаљењем. Са разумевањем не могу, зато што нисам лекар. Они се радују, прослављају нејасне празнике. Мислим да њима може да помогне само психијатријска болница. Они праве празник из пакости — то је деградација у последњој фази“, истакао је први потпредседник Владе Крима.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала