Eксплозија у Мађарској терористички акт?

© Twitter: michaelh992Место експлозије у Будимпешти
Место експлозије у Будимпешти - Sputnik Србија
Пратите нас
Мађарске власти су саопштиле да je у експлозији направе произведене у кућним условима тешко повређено двоје полицајаца у центру Будимпеште, а шеф полиције није искључио могућност да је по среди терористички напад.

Полиција је у потрази за човеком који је синоћ активирао експлозивну направу и тешко ранио двоје полицајаца у близини Музичке академије „Франц Лист“ у центру мађарске престонице.

„Утврдили смо да су наши полицајци без сумње били мета овог напада“, рекао је шеф мађарске полиције Карољ Пап.

Он није одговорио на питање зашто је осумњичени желео да убије полицајце, али није искључио могућност тероризма, преноси АП.

Војници носе заставу ЕУ - Sputnik Србија
Мађарска и Чешка позвале на стварање заједничке војске ЕУ

Пап је понудио награду од десет милиона форинти (36.700 долара) за информацију која би била од значаја у потрази за осумњиченим.

Тренутно се зна да је починилац старости између 20 и 25 година и висок око 170 центиметара.

„Наћи ћемо починиоца и сазнати разлог“, рекао је Пап и додао да је на овом случају, који је окарактерисан као покушај убиства, ангажовано више стотина полицајаца и истражитеља.

Неколико улица и главни булевар у близини места експлозије и даље су затворени за саобраћај, док истражитељи прегледају подручје у потрази за доказима.

Њујоршка полиција - Sputnik Србија
Експлозија у Њујорку терористички акт

У експлозији је рањена 23-годишња полицајка, чије повреде су опасне по живот, а тешко је рањен њен 26-годишњи колега. Обоје се тренутно налазе на одељењу интензивне неге, где се опорављају после операција.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала