Украјински радар на месту пада МХ17 (видео)

© AFP 2023 / BULENT KILICОлупина малезијског „боинга 777“ са лета МХ17
Олупина малезијског „боинга 777“ са лета МХ17 - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија која производи радиолокаторске радаре и Министарство одбране Русије представљају основне радиолокаторске податке прикупљене у ваздушном простору у вези са обарањем авиона МХ17 17. јула 2014, када је погинуло 298 особа.

Русија је детектовала украјински радар у близини места пада МХ17 који потврђује присуство украјинског противваздушног система, изјавио је портпарол руског Министарства одбране.

Сателитски подаци које су дале САД и Украјина могли би да разјасне питање ракетног напада на малезијски авион који је прелазио преко територије Кијева, рекао је Игор Конашенков.

Он је додао да је Кијев ускратио податке који показују слике са места пада МХ17, пошто је лет био под контролом украјинских радара и ваздушне одбране.

Олупина малезијског „боинга 777“ са лета МХ17 - Sputnik Србија
Малезијски авион оборили Украјинци, тврди „Антибелингкет“ (видео)

Одбијање Кијева да објави своје радарске податке указује на то да је ракета лансирана са територије под контролом Кијева, рекао је генерал-потпуковник Конашенков. 

Украјина би требало да објави информације са локације својих Бук САМ система и комуникацију контроле лета на дан обарања МХ17 у источној Украјини, саопштило је руско Министарство.

Кијев има и војне и цивилне информације везане за ситуацију у ваздушном простору у близини пада авиона МХ17.

Руски радар није приметио друге објекте осим два цивилна авиона око места пада МХ17, који су могли да изазову његово рушење, изјавио је заменик главног конструктора система за радарски надзор корпорације за истраживање и производњу која је део концерна Алмаз-Антеј.

МХ17 - Sputnik Србија
Борба за истину о паду МХ17

Руски радари детектовли би ракету која је погодила авион малезијске авио-компаније, да је она лансирана из области које контролишу оружане снаге Донбаса, рекао је Конашенков.

Руско Министарство одбране саопштило је да је истрага о паду МХ17 на погрешном путу, јер су врата ракете и место лансирања погрешно идентификовани.

Русија је обећала Холандији, која истражује несрећу, да ће обезбедити податке Алмаз-Антеја о ситуацији у ваздушном простору на месту пада МХ17.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала