Кинези прете Америци и Јужној Кореји „одмаздом“

© Flickr / Mark HollowayАмерички ПВО систем THAAD
Амерички ПВО систем THAAD - Sputnik Србија
Пратите нас
САД и Јужна Кореја ће „платити“ за своју одлуку да распореде на Корејском полуострву амерички ПВО систем THAAD, пише Си-Ен-Би-Си, позивајући се на званични лист Комунистичке партије „Женмин жибао“.
Група острва у Јужном кинеском мору, западно од Палавана - Sputnik Србија
Јужно кинеско море — три варијанте могућег сукоба

„Ако САД и Јужна Кореја нанесу штету стратешким интересима земаља региона, укључујући Кину, оне треба да плате и добију потребан контранапад“, цитира Си-Ен-Би-Си коментар кинеског листа.

Коментар је објављен под псеудонимом „Глас Кине“, који се често користи за изражавање мишљења власти о спољној политици, саопштава CNBC.

Кина неће бити равнодушна по питањима безбедности које се тичу њених кључних интереса, пише Си-Ен-Би-Си, позивајући се на „Женмин жибао“.

Јуче су кинеске власти позвале Вашингтон и Сеул да одустане од распоређивања THAAD. САД и Јужна Кореја су саопштиле да планирају да користе ПРО за заштиту од Северне Кореје, али Кина је сигурна да распоређивање THAAD не помаже денуклеаризацији на Корејском полуострву и решавању ситуације. Северна Кореја је изјавила да је она изричито против одлуке САД и Јужне Кореје.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала