ЦИК је приватна комисија Бакира Изетбеговића

© mladengrujicic.comСлика Младена Грујичића на билборду у Сребреници.
Слика Младена Грујичића на билборду у Сребреници. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник СДА Бакир Изетбеговић жели да настави са националном конфронтацијом Срба и Бошњака и да Сребреницу дефинитивно извуче из уставног поретка Републике Српске, што показује данашња одлука ЦИК-а да утврђивање изборних резултата са пет бирачких места у овој општини буде обављено у Сарајеву, рекао је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.

„Ово је Изетбеговићева приватна изборна комисија, а не Централна изборна комисија (ЦИК), што је показала недостављањем спискова за одржавање референдума. Цела његова политика је осуђена у Српској невиђеним отпором народа, али и у Федерацији БиХ где је више од пола становника одбацило његову политику и бирало независне кандидате“, истакао је Галијашевић у изјаву за „Срну“.

Гласач се потписује у бирачки списак пре гласања на локалним изборима у Сарајеву. У БиХ се данас одржавају локални избори. Право гласа у БиХ, Федерацији БиХ и Републици Српској има 3.263.906 бирача, а на изборима учествује 451 субјект. - Sputnik Србија
Ново бројање сребреничких гласова у Сарајеву

Он је оценио да је таква одлука ЦИК-а рушење уставног поретка БиХ, јер ЦИК нема право да општинске гласове броји у Сарајеву, него на лицу места и то ради локална изборна комисија.

„Изетбеговић даље конфронтира два народа, јер изгледа да су избори у Сребреници фиктивни, чак и када понудите кандидата који је имао 10 година у време рата, чисту биографију, особу која је жртва рата са становишта страдања породице. Чине се сви вануставни кораци да се избори обесмисле. Бошњаци могу да направе изборни фронт за Сребреницу, али када га Срби направе онда је то проблем“, каже Галијашевић.

Он истиче да би Тужилаштво БиХ морало да реагује, али да, нажалост, пошто је корумпирано и криминализовано оно то неће учинити.

Галијашевић сматра да је реч „о маневру какве смо виђали у дугој историји приче о Сребреници, лажних бројева, фалсификованих података и рушења покушаја да људи тамо заједно живе“.

Сребреница - Sputnik Србија
Бошњаци хоће да пониште резултате избора у Сребреници

„Бошњаци неће да живе у психози рата коју Бакир генерише. Они су одбацили такву политику на протеклим изборима, али он је сада поново гради на најосетљивијем месту — у самој Сребреници заједно са полтроном Ћамилом Дураковићем који је хапшен због давања стипендија малолетној девојчици и злоупотребе“, додао је он.

ЦИК је одлучио да посао утврђивања изборних резултата са пет бирачких места у Сребреници буде обављен у Главном центру за бројање у Сарајеву, а ван снаге је ставио закључак да буде одобрен захтев Општинске изборне комисије из Сребренице да утврди изборне резултате са пет бирачких места тако што ће извршити контролно бројање.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала