Повратак Монике Левински

© AP Photo / /Soile KallioМоника Левински 1999. године
Моника Левински 1999. године - Sputnik Србија
Пратите нас
Афере које излазе на површину и чији је главни актер муж Хилари Клинтон, умногоме су страшније од некадашње „афере Левински“, због које Бил Клинтон умало није опозван.

Како америчка председничка кампања долази до финиша, тако све више поприма облик јефтиног порно-трилера са елементима певања и пуцања.

Бил и Хилари Клинтон на венчању Доналда и Меланије Трамп. - Sputnik Србија
Трамп узвраћа ударац: Бил Клинтон је силоватељ (видео)

То што је медијска машинерија Хилари Клинтон ископала сексистичке пошалице Доналда Трампа, могло би јој се и те како обити о главу. Јер супруга и саучесница највећег блудника међу америчким председницима, последња је особа на свету (или њен тим, свеједно) која би било коме требало да држи моралне придике због мизогиније.

Тачно је да се Трамп опаскама о женама, у најмању руку, показао као сељачина (сељак је занимање, професија, а сељачина — ментални склоп), али гадости које је републикански кандидат изговорио о „нежнијем полу“ подлежу моралној, али не и кривичној одговорности.

Оно што је бивши супруг евентуалне прве председнице САД радио пре свог председничког мандата и за време њега подлеже не само моралној, него и кривичној одговорности.

А у причи о „сексуалним несташлуцима“ Била Клинтона и подршци његове породице након „афере Левински“, тешко да је и његова брижна супруга, која је свом мужу опростила „непримерене излете“ — невина.

Напротив. Прикривање злочина у свим правним системима на свету једнако је саучесништву. Кад се на то додају и претње некадашње прве даме САД жртвама свог мужа, листа кривичних дела које је починила евентуална будућа председница додатно расте, као и број година затвора, уколико би на неком евентуалном будућем суђењу била проглашена кривом.

Кандидат Републиканске партије Доналд Трамп и кандидат демократа Хилари Клинтон - Sputnik Србија
У раљама грехова — америчка предизборна арена

Да се не заборави, прикривање сексуалних неподопштина супруга, као и озбиљне претње жртвама тог насиља нису једина законска неподопштина због које би Хилари Клинтон, пре или касније, могла упознати затвор изнутра. Против ње се већ годинама води озбиљна истрага због коришћења приватног имејла у време док је била државни секретар САД, чиме је „озбиљно угрозила националну безбедност“.

Зато остаје нејасно зашто су се Хилари Клинтон и њен „труст мозгова“ определили да у финишу капање отворе тему Трампове мизогиније. Јер Трампов одговор, очекивано, био је више него жесток.

То што је неко сељачина и на тај начин коментарише жене, јесте опште место међу 99,9 одсто мушке хетеросексуалне популације. И тај проценат не опада ни код елите. Као што свака феминисткиња зна: Мушкарци су, просто, сељачине.

С друге стране, жена која је провела деценије с мушкарцем којег неколико других жена оптужује за силовање, не заслужује поштовање ни жена ни мушкараца.

Доналд и Меланија Трамп - Sputnik Србија
Меланија Трамп осудила непристојне изразе свог супруга

Афере које излазе на површину и чији је главни актер њен супруг умногоме су страшније од некадашње „афере Левински“ због које Бил Клинтон умало није био опозван.

Можда су Клинтонова и њен тим мислили да ће се и овај пут, као и уочи неуспелог импичмента, извући са вербалном бравуром да „орални секс — није секс“.

После „афере Левински“, Бил Клинтон је у интервјуу за „Плејбој“ на питање зашто је учинио то што је учинио у „овалној соби“, лаконски одговорио: „Може ми се“.

После Трамповог одговора на прозивке да је сељачина, поставља се питање да ли ће се Клинтонови извући неком новом вербалном бравуром. И објаснити јавности, пре свега америчкој, да силовање кад је председник силоватељ и није силовање.

Јер им се тако може.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала