Ђукановићеви покушаји да повеже Москву са изборима су смешни

© REUTERS / Stevo VasiljevicЦрногорска полиција - хапшење током изборног дана
Црногорска полиција - хапшење током изборног дана - Sputnik Србија
Пратите нас
Покушаји црногорског премијера Мила Ђукановића да сва дешавања у вези са недавним парламентарним изборима у Црној Гори свали на Москву или Београд су смешни, сматра аналитичар са московског Института за стратешка истраживања Никита Бондарев.

Како је рекао, цела прича о наводних десет, па онда двадесет српских диверзаната који су покушавали да упадну у парламент је фантазија. 

„Што се тиче наводне улоге Москве у дешавања везано за изборе, Ђукановић из све снаге покушава да пронађе било какву нит која би је повезивала са изборима у Црној Гори. У Москви на сва та дешавања гледају са великом недоумицом. Поставља се питање зашто би ико покушавао да пронађе било какву везу са Москвом кад је очигледно да она не постоји“, запитао се Бондарев. 

Премијер Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста Црне Горе Мило Ђукановић одговара на питања новинара након гласања. - Sputnik Србија
Ђукановић о афери Дикић: Ко је и шта договарао у Москви

Он је такође навео да би један од разлога могао да буде и тај што је Ђукановић скоро 30 година на власти, што представља проблем Западу.

„Он се на власти налази 27 година, што је изузетно дугачак период. Онај који се тако дуго налази на власти ни на који начин не може да буде представник демократског друштва, већ, можда не у превеликој мери, али свакако неке врсте ауторитарног режима. Самим тим он није баш погодан човек како би руководио младом демократском земљом која постепено улази у ЕУ и НАТО“, рекао је Бондарев за Спутњик. 

Руски аналитичар је навео и да Ђукановић на тај начин покушава да оправда своју будућу позицију, те је приморан да измишља свакојаке приче, почев од којекаквих терористичких претњи, па до умешаности Москве или Београда у парламентарне изборе, иако све то, како каже, нема никакве везе са реалношћу.

Раније данас је црногорски премијер изјавио да постоји снажна укљученост страног фактора када је у питању процес парламентарних избора у Црној Гори, као и да је истрага у Србији потврдила све оно о чему је Демократска партија социјалиста говорила током предизборних кампања.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала