Вучић верује службама: Тешко ћемо открити ко је оставио оружје

© // Tanjug, DRAGAN KUJUNDZICПрипадници полиције, антидиверзантске јединице и форензичари у Јајинцима где је пронађен арсенал оружја
Припадници полиције, антидиверзантске јединице и форензичари у Јајинцима где је пронађен арсенал оружја - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Александар Вучић изјавио је данас да верује безбедносним службама и Србији, али да се плаши да ће се тешко открити ко су лица која су донела оружје у шуму у близини његове породичне куће и у које сврхе је то урађено.
Александар Вучић - Sputnik Србија
Ко то чува премијера

„Све је некако мало чудно, али ја, наравно, верујем у наше државне органе и службе и уверен сам да ће оне тај проблем да реше“, рекао је Вучић новинарима у Хамбургу.

Он је навео да више неће да говори о томе јер би то и њега лично и целу владу одвело на странпутицу.

„Бавили бисмо се собом уместо нашом земљом и нашим грађанима, и немам право да то себи дозволим“, рекао је Вучић.

Упитан да ли је, након што су откривени трагови три различита ДНК на оружју, уверенији да је то био покушај атентата или мисли да је неко случајно оставио оружје, Вучић је рекао да је, по ономе што мисли и што зна, најбоље да даље не говори, него да препусти службама и државним органима да они то раде.

„Кад сте лично уплетени, онда није фер да се на такав начин односите према раду појединих државних органа“, рекао је Вучић.

Премијер Србије Александар Вучић говори на конференцији за медије у Београду - Sputnik Србија
Вучић: Боље да будете убијени него да убијате

Премијер је навео да верује у државу и државне органе, истичући да је то његов посао и дужност, те да, као што верује лекарима и војницима, верује и у полицајце и припаднике служби безбедности.

„Да ли ће нешто да реше сад или за пет година — сувише је компликовано, тако ми данас изгледа, да би било лако решено“, рекао је Вучић.

Упитан да ли можда сумња ко стоји иза тога, Вучић је одговорио да би све његове претпоставке улазиле у „безбројне српске трагикомичне завереничке теорије“.

„Чини ми се да свако ко би остављао оружје зна да зоља није праћка, па би бар нешто обрисао, или да зна да није на територији одређене земље, па му је свеједно шта ће да остане, јер не можете да уђете у траг том ДНК“, приметио је премијер.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала