Стефановић: Оружје није случајно остављено, истрага иде даље

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПрипадници полиције, антидиверзантске јединице и форензичари у Јајинцима где је пронађен арсенал оружја.
Припадници полиције, антидиверзантске јединице и форензичари у Јајинцима где је пронађен арсенал оружја. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће се истрага о оружју пронађеном у близини породичне куће премијера водити у више праваца, искључивши при томе могућност да је то наоружање случајно остављено на локацији у Јајинцима.
Александар Вучић - Sputnik Србија
Ко то чува премијера

Стефановић је новинарима у Парламенту поновио да је ДНК анализа завршена, а сада ће се истражити да ли се ради о лицима која су дошла ван Србије, са територије БИХ и РС, и да ли су тим оружјем покушали да угрозе безбедност премијера или неког другог лица.

„То је један од праваца истраге“, рекао је министар полиције.

Такође, истражиће се да ли се ради о људима са територије Србије, који имају војно и ратно искуство, искуство у употреби таквог наоружања, и то је неки други могући сценарио истраге, рекао је Стефановић и додао да се разматра још пар могућих праваца.

Он је додао да је ствар свакако сложена и да сам проналазак наоружања није добра ствар, истичући да ће се и друге службе анализирати сваки податак који је откривен у претходна два дана.

Стефановић није могао да прецизира када ће се доћи до неких резултата, али је истакао да ће бити учињено све да се открију лица која су имала контакт са тим наоружањем и да се истрага прошири.

Премијер Србије Александар Вучић говори на конференцији за медије у Београду - Sputnik Србија
Вучић: Боље да будете убијени него да убијате

Поновио је да су пронађени парцијални отисци, које је тешко издвојити и да су тешко употребљиви, што говори о томе да је то неко или намерно тако урадио, или је урадио на начин на који је сада полицији отежана идентификација.

На питање да ли ће сада бити подигнут ниво безбедности премијера, Стефановић је одговорио да је то посао надлежних служби које се тиме баве.

„Овде се пре свега ради о потреби за снажнијим контраобавештајним и обавештајним радом који треба да открије где стоје извори оваквог деловања“, подвукао је министар полиције.

За сада нема довољно података који могу да укажу о чему се конкретно ради, да ли је нешто планирано, али се свакако искључује могућност да је оружје на локацији у Јајинцима случајно остављено, закључио је Стефановић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала