Опозиција: Председнички кандидат за 20 дана

© Sputnik / Ненад ЂурђевићПротест присталица опозиције испред РИК-а због наводне крађе избора
Протест присталица опозиције испред РИК-а због наводне крађе избора - Sputnik Србија
Пратите нас
Један, мањи део опозиције, и парламентарне и ванпарламентарне, разговарао је данас о припремама за председничке изборе, који би требало да се одрже на пролеће 2017. године, а најављено је да ће за двадесетак дана разговарати и о заједничком кандидату.

Како је новинарима рекао председник ванпарламентарног „Покрета за преокрет" и модератор састанака опозиције Јанко Веселиновић, који је и иницирао састанак, учесници су сагласни да од надлежних треба тражити обезбеђивање фер услова за изборе, као и једнаку заступљеност странака на јавним сервисима РТС и РТВ.

Куда плови ДСС

Самостална посланица и бивша шефица посланичког клуба Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић навела је да ће следећом приликом у „игри бити и нека имена за заједничког председничког кандидата“, док је председник Левице Србије Борко Стефановић навео да је потребан један заједнички кандидат који „може нанети први озбиљнији удар влади Александра Вучића“ и да то не би могло да се уради са 10-12 кандидата.

Позиву су се данас одазвале Демократска странка, Нова странка, Социјалдемократска странка, СДА Санџака, Заједно за Србију, Левица Србије, бивши чланови посланичког клуба ДСС Санда Рашковић Ивић и Ђорђе Вукадиновић…

Позиву се нису одазвали покрет Двери и „Доста је било“, а Либерално демократска партија и Демократска странка Србије нису ни позване.

Опозиционе партије које су присуствовале састанку у актуелном сазиву парламента имају 26 посланика, и још два самостална, а оне које нису учествовале, укључујући и Српску радикалну странку, имају 45 посланика.

Како је речено, позив за Двери и „Доста је било“, иако се нису данас појавиле, остаје отворен.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала