Вучић: Озбиљније је него што се мислило

© Tanjug / Тања ВаличАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција је напредовала у истрази у вези са оружјем у Јајинцима и на Новом Београду и изгледа да су ствари озбиљније него што смо мислили у првом тренутку, изјавио је вечерас премијер Александар Вучић.

„Полиција је синоћ напредовала у том случају, а мислио сам да никада неће наћи“, рекао је Вучић вечерас за РТС.

Он је рекао да је лично очекивао да полиција неће наћи ништа, иако је знао да то оружје није случајно остављено у близини куће његових родитеља.

Припадници полиције, антидиверзантске јединице и форензичари у Јајинцима где је пронађен арсенал оружја - Sputnik Србија
Вучић страхује да је мета био његов брат

Према његовим речима, има и неких исказа и нових момената.

Није хтео детаљније да говори, сачекаће, каже, да говоре надлежни органи.

„И ко је колико новца добио и на који начин. И то је све што сам могао да кажем“, навео је Вучић.

Рекао је само да су поједина лица, која су прошла детектор лажи, дала исказе и потврдила различите ствари, али је нагласио је да ће полиција о томе да говори.

Рекао је да је оне ноћи кад је пронађено оружје пронађен и аутомобил на Новом Београду, у којем су нађена и документа човека који је пре неколико месеци осматрао стан његовог брата.

„Ниједног тренутка се нисам јуначио, нити сам рекао да је у питању атентат“, рекао је премијер и додао да је најважније да му породица буде заштићена, а да, што се њега тиче, остају резултати.

Припадници полиције, антидиверзантске јединице и форензичари у Јајинцима где је пронађен арсенал оружја - Sputnik Србија
Вучић верује службама: Тешко ћемо открити ко је оставио оружје

Вучић је рекао да никада није ни поменуо реч „атентат“ за разлику од 2004. године, када је Прес објавио да се догодио покушај атентата на Бориса Тадића.

Како они који су измишљали атентате где их није било имају образа да се спрдају са оним што је пронађено“, рекао је Вучић и додао да нико није ни помињао атентат на председника владе.

Вучић је истакао да му је најважније да му породица буде заштићена.

„Што се мене тиче, резултати остају, волели ме или не“, рекао је Вучић.

Следе смене, сам се повлачим с места шефа Бироа

Вучић је најавио да ће се повући са места шефа Бироа за координацију служби безбедности, и најавио "промене у безбедносним структурама".

„Више сам веровао у одређене способности појединих људи, него што их они имају", рекао је Вучић.

Премијер Србије Александар Вучић говори на конференцији за медије у Београду - Sputnik Србија
Вучић: Боље да будете убијени него да убијате

„Да је ово оружје било бачено, као што није, како је могуће да нису пронађени они који стоје иза тога. Неко није одрадио свој посао и зато ће бити одређених промена“, поручио је Вучић.

Он је рекао да није успео у потпуности на челу Бироа за безбедност да уради све што је хтео, али да је чињеница да је корупција недозвољена, и да тајкуни више не владају земљом.

Истовремено је констатовао да мала корупција још није сузбијена, и да ће влада и полиција наставити да се бори против ње.

Такође је најавио обрачун са нарко-мафијом, рекавши да ће се видети ствари "које до сада нису виђене".

 

„Многи су радили на различитим функцијама за нарко мафију“, казао је он.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала