ЕУ намерава да продужи антируске санкције до Трампове инаугурације

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЕУ
ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Избор Доналда Трампа за председник САД може да омете планове ЕУ за продужење економских санкција у односу према Русији, преноси Ројтерс, позивајући се на мишљење неколико европских дипломата.
Московски Кремљ - Sputnik Србија
Кремљ: Трамп неће скоро у Москву

Пет европских дипломата саопштило је Ројтерсу да очекују да ће наредног месеца, пре ступања на дужност Доналда Трампа, донети одлуку о продужењу санкција.

„У Украјини нема измена… нема аргумената у корист тога да се не продуже. Међутим, касније, након инаугурације Трампа, ко зна где ће нас он одвести. Све то може да закомпликује“, наводи агенција мишљења једног европског дипломате.

„Након Трампове инаугурације у јануару, ако заиста буде зближавања са Путином, то ће продубити раскол са ЕУ о Русији и закомпликовати продужење санкција“, наводи агенција мишљење другог дипломате. По мишљењу још једног дипломатског извора, то што се дешава у САД може се одразити на јединство ЕУ.

„Санкције Русији нису главни проблем. Упитно остаје шта ће Трамп радити са НАТО-ом и то ће имати широке последице на читаву европску безбедност, укључујући везе са Русијом“, изјавио је један од дипломата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала