Давенпорт: Спреман сам да поново дођем у Парламент

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICВојислав Шешељ и Мајкл Давенпорт
Војислав Шешељ и Мајкл Давенпорт - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт поновио је данас да је спреман да дође у Парламент и представи извештај Европске комисије о напретку Србије у 2016. уколико се за то обезбеде неопходни услови.

„Мислим да је наш став познат, сада је на скупштини да ли може да настави седницу (Одбора за европске интеграције)“, рекао је Девенпорт новинарима после обиласка реконструисане зграде правосудних органа у Београду.

Народна скупштина Републике Србије - Sputnik Србија
Српско „не“ енглеском „yes“

Девенпорт прошле недеље није успео да представи извештај Европске комисије о напретку Србије јер су посленици Српске радикалне странке и Либерално-демократске партије сматрали да он треба да се преведе на српски језик, док су Двери негодовале сматрајући да Девенпорт, који је Британац, треба да поднесе извештај и о „брегзиту“ а не о напретку Србије ка ЕУ.

Шеф делегације ЕУ рекао је да је упутио писмо председници Скупштине Србије Маји Гојковић у коме је обавестио шта се догодило.

„Ја сам увек спреман да дођем у Парламент на позив парламентараца, председника скупштине, председника Одбора за европске интеграције и спремни смо као делегација ЕУ да учествујемо у оваквим суштинским разговорима“, међутим, како је рекао, неопходно је да се за то обезбеде услови.

Девенпорт је рекао да је, осим што је спреман за разговор с посланицима, спреман и да организује друге састанке како би годишњи извештај представио привредним круговима и невладиним организацијама, и то не само у Београду већ и у другим градовима.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала