Трамп и Си Ђинпинг: Неопходна јача сарадња двеју држава

© AP Photo / Mark SchiefelbeinПредседник Народне Републике Кине Си Ђинпинг
Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг - Sputnik Србија
Пратите нас
Новоизабрани председник САД Доналд Трамп и кинески председник Си Ђинпинг договорили су се данас да се што пре сретну како би разговарали о међусобним односима, пренела је кинеска телевизија ЧТВ, преноси АФП.
Новине - Sputnik Србија
„Брегзит“, Трамп... Које је следеће изненађење?

Двојица председника су се у телефонском разговору сложила да је сарадња двеју држава неопходна и да има доста области у којима могу да сарађују.

За време мандата Барака Обаме, америчка спољна политика није била благонаклона према Кини, али Трамп је понудио повезивање двеју држава.

Током разговора, Трамп и кинески председник Си Ђинпинг „успоставили су јасан осећај међусобног поштовања“, саопштила је раније данас Трампова транзициона председничка администрација.

У саопштењу је наведено да се Трамп захвалио Ђинпингу за честитке које му је кинески председник упутио за победу на председничким изборима коју је однео над демократском кандидаткињом Хилари Клинтон, преноси Ројтерс.

„Током разговора лидери су успоставили јасан осећај међусобног поштовања једног према другом и новоизабрани председник Трамп је изјавио да верује да ће двојица лидера имати један од најснажнијих односа како би обе земље ишле напред“, стоји у саопштењу.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала