Вучић: Србија не може бити резервна фотеља уместо њујоршке

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLПремијер Србије Александар Вучић
Премијер Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Србија не може и не сме да буде резервна фотеља за било кога, изјавио је вечерас председник Владе Србије Александар Вучић.

Вучић је на телевизији „Хепи“ рекао да је сигуран да ће на председничким изборима постојати велики број кандидата, јер је много људи који мисле да могу да буду председници.

Застава ЕУ на поду - Sputnik Србија
Европске муке Србије — будући сценарији

На констатацију водитеља да неки од њих и не крију и да мисле да ако нису успели у некој кандидатури онда „дај шта даш“, Вучић је упитао: „Мислите на Јеремића“, и „превео“ да ли то значи да он мисли: „Ако сам изгубио за место генералног секретара УН, кад не могу да будем у фотељи у Њујорку, дај да будем у некој другој фотељи“.

„Србија не може и не сме да буде резервна фотеља за било кога“, рекао је Вучић и приметио да су „можда могле те УН да буду некоме резервна фотеља, али не Србија“.

Он је рекао да су, у односу на деведесете, друштвене мреже данас „медијатор“ за бројне политичке партије за јавно изношење мишљења, али и да утичу на перцепцију политичке стварности.

„Један део људи сматра да када има 10 лајкова или 15 ретвитова да је најбољи кандидат за председника републике и мисли да му нема равног. И то је извор за лакше изражавање незадовољства, али и за то да поједини помисле да имају много велику подршку и да је неопходно да они спасавају нацију“, рекао је Вучић.

Српски премијер због тога и очекује велики број кандидата на предстојећим председничким изборима.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала