Русија тестирала Теслине тајне зраке смрти? (видео)

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПразднование юбилея Николы Теслы в Москве
Празднование юбилея Николы Теслы в Москве - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Зашто је спречен Теслин главни пројекат? Како је Тесла запалио јоносферу? Да ли је ХААРП Теслин изум? Да ли је икада употребљен Теслин зрак смрти? О томе и о многим другим мање познатим детаљима из Теслиног живота разговарали смо са професором Велимиром Абрамовичем, највећим савременим познаваоцем лика и дела Николе Тесле.

„Не радим више за садашњост већ за будућност!“, поручио  је Никола Тесла окупљеним новинарима у Њујорку пре више од једног века.

Изумитељ неизменичне струје, полифазних мотора и генератора, ротационог магнетног поља, радија, телеаутоматике, проналазач на чијим се патентима заправо заснива енергетика двадесетог века, радио је деценијама потпуно усамљено на научном објашњењу космичких процеса, у намери да теоријски обједини материјално и духовно, исто онако како је то учинио у својим практичним проналасцима, написао је у једној од својих бројних студија о Николи Тесли филозоф и најбољи савремени познавалац Николе Тесле, професор Велимир Абрамович, гост емисије „Спутњик интервју“.

Изложба „Пупин и Тесла на истом путу“ - Sputnik Србија
Пупин и Тесла заштитници православља и српске духовности (фото)

Генијални изумитељ Никола Тесла између осталог другачије је схватао гравитациону силу, електромагнетику и имао је своје виђење материје. Да ли је то оно што Теслу чини неисцрпном инспирацијом?

— Да, он је данас онај који предводи иновације у научном свету. Не само проналазача већ и оних који покушавају да теоријски схвате време и простор као основу једне потпуно нове физике. Концепција времена у савременој физици заправо је да је време оно што видимо на сату. А у суштини то је најопштији закон физике који регулише комплетну промену у универзуму. Тесла је радио за будућност јер није био схваћен у своје доба. Године 1903. заустављено је финансирање његовог бежичног преноса, односно његове идеје бесплатне енергије за цело човечанство иако је кула Вандеркиф била тестирана и радила је сјајно. Чак је успевао да испумпа енергију из јоносфере тако да су његове муње биле десет пута јаче од природних. У том тренутку изнад Атлантског океана море је било осветљено као по дану. Он је заправо запалио јоносферу.

Како би конкретно била спроведена та идеја бесплатне енергије за цело човечанство?

— Идеја је била да енергију из јоносфере рециклира кроз земљу преко куле која би то испумпавала из огромног потенцијала јоносфере. Тако би свако било где на Земљиној кугли може из земље, простом антеном која би била уперена у земљу, да црпи електричну енергију. Та енергија би била потпуно чиста јер нема конверзију. То је идеалан модел решења енергетске кризе човечанства. Међутим, после састанка америчке Владе и банкара одлучено је да се Теслин пројекат стопира.

© Sputnik / Радоје ПантовићПрофесор Велимир Абрамович и новинарка Спутњика Јелена Вучићевић
Професор Велимир Абрамович и новинарка Спутњика Јелена Вучићевић - Sputnik Србија
Професор Велимир Абрамович и новинарка Спутњика Јелена Вучићевић

Веома је интересантан и начин на који је Тесла долазио до својих открића. Више пута је сам говорио о својим визијама, светлосним ефектима које су претходиле открићима. Има ли по вашем мишљењу у свему томе елемената астралне пројекције?

—  Има свакако. Он је био јасновидац. То је особина људског мозга да мисаоне слике саобрази са одређеним импулсима из околине и да може да их препозна, учита. Тесла је дуго година вежбао да рецимо осећање туге које није знао зашто је изазвано полагано доведе у везу са одређеним енергетским садржајима које прима његов организам јер наш организам, наш мозак, то је један електромагнетски осцилатор који непрекидно ради. Оно што ви спомињете као астралну пројекцију, то је оно исто што је професор Гарјаев скоро снимио као излазак астралног дублета из тела умирућег.

Биста Николе Тесле - Sputnik Србија
Тесла за Русе — од генија и мистика до музичког бенда

Шта је том приликом утврђено?

— Један пољски кардиолог је први утврдио да човек када умре нагло изгуби масу, односно негде између 11 и 25 грама у тренутку смрти. Касније када су дошли спектрофотометри и друге врсте уређаја примећено је да једна врло јака емисија електромагнетске енергије излази из тела умирућег. У тренутку смрти та енергија се раздваја од тела и врло је вероватно да тај електромагнетски комплекс једно време постоји и самостално и да се са њим може ући и у комуникацију.

Када говоримо о Николи Тесли немогуће је да не споменемо Теслино тајно оружје. Да ли је оно икада употребљено?

—  Ево на пример ХААРП. Још 1899. године Тесла и његов асистент експериментишући са електромагнетним пољима доживели су да усред лабораторије почне да пљушти јака киша и да севају муње. Тада је Тесла схватио да електромагнетска поља утичу на климу. То је заправо почетак ХААРП-а. Тесла је такође истраживао телегеодинамику. Уз помоћ специјалних осцилатора могуће је управљати јачином земљотреса, спуштањем или подизањем магнитуда.

Усмерени енергетски сноп - Sputnik Србија
Индиректан физички удар: Русија тестира недостижно енергетско оружје

Између осталог открио је и да електромагнетски таласи утичу и на фреквенције у мозгу?

— На тај начин заправо је могуће спровести контролу ума. Сада се то и те како ради. Потврђено је да преко електромагнетских таласа које морају бити прилагођене индивидуалном мозгу може да се утиче на моторику, емоције и на мишљење.

Још једна актуелна тема су Теслини зраци смрти. Да ли је по вашим сазнањима неко до сада покушао да репродукује то Теслино оружје?

—  Колико ја знам, зраке смрти су први пут употребили Руси на реци Усури приликом сукоба са Кинезима. То су веома јаки енергетски зраци који се не расипају и могу да делују на веома великим дистанцама. Тесла је имао један број отворених вакуумских цеви. То су били и генератори и акцелератори честица. Додатно је направио и пројекторе честица стварајући услове који су потребни на циљу. Стварајући информацију која прескаче све препреке, односно не постоји могућност заштите од Теслиног пројектора честица.

Недавно је објављена вест да је У Русији тестирано ново оружје које делује на бази енергетског снопа. Да ли по Вашем мишљењу то може имати везу са Теслином патентима?

—  Вема могуће. У Казахстану су деценијама пробана Теслина оружјa. Управо читам руску књигу која се зове „Тесла против Стаљина и Хитлера“. Замислите тај статус који је додељен Тесли. Или емисија на државној телевизији која се зове „Тесла господар света“. Када сам питао аутора емисије како су дали тако моћан назив, он ми је рекао да Тесла у Русији има статус државног приоритета. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала