Пуповац: Зид ћутања о усташкој пароли у Јасеновцу

© Tanjug / Драган КујунџићМилорад Пуповац.
Милорад Пуповац. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Српског народног већа Милорад Пуповац изјавио је да нико од надлежних није реаговао поводом постављања табле са усташком паролом „За дом спремни“ у Јасеновцу.
Александар Вулин - Sputnik Србија
Вулин упозорио цео свет: Фашизам у Хрватској се буди!

„Хоћемо ли поново чути оптужбе, као током овогодишње комеморације у Јасеновцу, да својим недоласком на службену комеморацију вређамо сећање на жртве? Или ће се службене комеморације и рад Меморијалног подручја Јасеновац заснивати на толеранцији вређања и негирања жртава логора смрти као што је био Јасеновац? Овај пут у Јасеновцу самом“, написао је Пуповац.

Према његовим речима, кад се у Јадовну, другом логору по страхотама и броју убијених у првим месецима НДХ, појави неко са сумњивим натписом или обележјем, полиција одмах издваја оне који на комеморацију долазе са знамењима или порукама која се препознају као четничка.

Ветерани ХОС-а су у центру Јасеновца, недалеко од бившег усташког концентрационог логора, открили спомен-обележје на којем је уклесана усташка парола „За дом спремни“, објавиле су јуче „Новости“, портал Српског народног већа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала