Николић: Капетан Драган има право на правну помоћ Србије

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Србије Томислав Николић
Председник Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић састао се данас са адвокатом Драганом Палибрком, правним заступником Драгана Васиљковића, познатог као Капетан Драган, и нагласио да Васиљковић има право на правну помоћ Србије у поступку који се води против њега у Хрватској.

Србија, уколико се то од ње тражи, у сваком судском поступку треба да допринесе фер и правичном суђењу, рекао је Николић.

Капетан Драган - Sputnik Србија
Капетан Драган: Апсолутно нисам крив

Оптужнице, које су подигнуте против држављана Србије за наводна дела почињена током деведесетих, имају имплицитни циљ да се окриви само једна страна у сукобу, истакао је председник Николић и навео да је крајњи циљ наплата ратних репарација и скидање стигме са Србије и српског народа, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Адвокат Драган Палибрк обавестио је председника Србије о појединостима везаним за суђење Драгану Васиљковићу, познатијем као Капетан Драган, и упознао га са проблемима које има као његов бранилац.

Он је навео да му је у Хрватској омогућено да обилази Васиљковића, да има увид у предмет и да му даје правне савете, али не и да га брани у сплитском суду, што није забележено у савременој правној пракси.

Палибрк је нагласио да чека одговор од Министарства одбране на захтев да се доставе подаци о командној структури тадашње ЈНА у книнској тврђави и јединица које су учествовале у нападу на Глину.

Адвокат је изразио очекивање да ће ти подаци открити да Капетан Драган није био надлежан за та подручја, наведено је у саопштењу.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала