Кремљ: Рекс Тилерсон је велики професионалац

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПредседник Савета директора "Ексон мобила" Рекс Тилерсон
Председник Савета директора Ексон мобила Рекс Тилерсон - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ сматра да је директор нафтне компаније „Ексон мобил“ Рекс Тилерсон, који је уједно и један од кандидата за државног секретара у новој администрацији САД, велики професионалац, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Он је у више наврата имао контакaта са нашим представницима. Тилерсон изузетно професионално испуњава своје обавезе“, рекао је Песков новинарима.

Рекс Тилерсон - Sputnik Србија
Ко ће бити Рокфелеров човек у Стејт департменту

Када је реч о томе да ли се он добро или лоше односи према Русији, Песков је навео да треба направити разлику између функције државног секретара и руководиоца велике компаније.

„Из тог разлога могуће је да одређене симпатије оду у други план, али важно је да ипак остаје могућност да човек на тој функцији може показати конструктиван приступ и велики професионализам. Надамо се да ће он управо такав и бити“, рекао је Песков.

Претходно је телевизија Ен-Би-Си саопштила да је Трамп надомак тога да изабере Рекса Тилерсона за државног секретара САД. Трамп га је у интервјуу за „Фокс њуз“ изузетно похвалио, али није желео да прецизира да ли ће баш он добити то место.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала