Андрија Мандић саслушан због „државног удара“

© AFP 2023 / SAVO PRELEVIC Лидер опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић одговара на питања новинара након гласања
Лидер опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић одговара на питања новинара након гласања - Sputnik Србија
Пратите нас
Челник опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић саслушан је данас у Специјалном тужилаштву поводом околности планираног државног удара у Црној Гори у изборној ноћи, 16. октобра, а након тога је изјавио да иза покушаја државног удара стоје специјализоване службе власти.

Он је поновио да ДФ има лош однос са специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем.

„Он је непрофесионалан и гради представу у јавности о нама као сумњивом политичком субјекту“, рекао је Мандић након саслушања, пренела је РТЦГ.

Графити у Подгорици. Дан уочи парламентарних избора. - Sputnik Србија
Има нешто труло испод Ловћена

Према Мандићевим речима, Катнић је пристрастан, наклоњен једној страни и најбоље би било да тај посао уступи неком другом.

Он је рекао да је на саслушању поновио све оно што су у претходним данима причали челници ДФ-а.

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић позвао је лидере ДФ-а Андрију Мандића, Небојшу Медојевића и Славена Радуновића да дају изјаве у вези са догађајима од 16. октобра и покушајем државног удара.

„Ако је намера, као што се наводи у позиву, да се прикупе нека ’додатна обавештења‘ у вези са информацијама ДФ-а достављених СДТ, онда обавештавамо јавност да се то ради са великим закашњењем“, саопштено је раније из ДФ-а.

Како је наведено, ДФ нема поверења у „те институције“ и најављује да ће позив Катнића и разговор са његовим специјалним полицијским тимом, као и сваку другу прилику, искористити да „раскринка подвале и лажи режима“.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала