Још један милијардер у Трамповом тиму

© REUTERS / Mike SegarДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички милијардер инвеститор Карл Ајкан придружио се тиму изабраног председника САД Доналда Трампа, саопштио је штаб републиканца.
Рекс Тилерсон - Sputnik Србија
Ко ће бити Рокфелеров човек у Стејт департменту

„Изабрани председник је објавио да је Карл Ајкан пристао да ради као специјални саветник за питања везана за регулисање реформи“, наводи се у саопштењу.

У Трамповом тиму су нагласили да ће Ајкан сарађивати са њима као приватно лице, тј. неће бити међу федералним службеницима или специјалним сарадницима Владе. Није одређен круг његових обавеза.

„Карл је био са мном од самог почетка. Он је један од најбољих бизнисмена у свету“, рекао је сам Трамп, додавши да Ајкан „није само одличан преговарач већ и човек који уме да даје прогнозе, посебно што се тиче финансија и економије“.

Тим новоизабраног председника рачуна да ће Ајкан постати лидер који ће помоћи америчким бизнисменима да отклоне законе који сметају стварању нових радних места и економском расту.

Карл Ајкан је један од најбогатијих људи света. Пре две године магазин „Форбс“ је проценио његово богатство на 24,5 милијарди долара (25. место на листи најбогатијих људи света).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала