Мистерија годишта Ким Џонг Уна — 33, 34 или 35 година?

© REUTERS / Damir SagoljЛидер Северне Кореје Ким Џонг Ун на паради у Пјонгјангу, 10. мај 2016.
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун на паради у Пјонгјангу, 10. мај 2016. - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун крије своје праве године и тајно прославља свој рођендан, саопштила је агенција „Јонхап“ позивајући се на севернокорејског дипломату Те Јунг Хоа.
Радница метроа у Пјонгјангу, престоници Северне Кореје - Sputnik Србија
Пет чињеница које не знате о Северној Кореји

Разлог због ког севернокорејски лидер скрива годину рођења од јавности је да би контролисао старије званичнике који би могли да посумњају у његов ауторитет када би сазнали које је његово право годиште, каже овај дипломата.

Стога се рођендан Ким Џонг Уна не прославља званично, иако сви знају да је 8. јануара. Претпоставља се да је према различитим изворима ове године Ким Џонг Ун напунио 33, 34, или 35 година.

„Уколико би се објавило Кимово тачно годиште, он би могао да има проблема са званичницима који су 30-40 година старији од њега“, рекао је Те Јунг Хо за новине. „Ким има апсолутну власт у Северној Кореји, тако да не би требало да званичници посумњају у његову моћ због његових година.“

Камион превози модел беспилотне летелице на војној паради у част 100. рођендана оснивача Северне Кореје Ким Ил Сунга у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Висока технологија: Северна Кореја ради на новим дроновима

Он када је преузео власт 2011, Ким Џонг Ун има потпуну власт у земљи и погубио је више од сто војних и државних званичника који су се усудили да га критикују.

Тренутни лидер Северне Кореје има старијег брада Џонг Чула, али он нема неки посебан статус у Влади.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала