Динкић: Саслушан сам о више случајева, па и o „Мобтелу“

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICМлађан Динкић
Млађан Динкић - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши министар Млађан Динкић саслушан је данас у својству грађанина у СБПОК-у, а потом је новинарима рекао да је било речи о различитим случајевима, међу којима је и „Мобтел“.

Он то, међутим, казао је, не повезује то са обустављањем поступка против некадашњег власника те фирме Богољуба Карића.

„Једна ствар је чак била везана за ’Мобтел‘, где је држава направила најкориснији посао до сада, с обзиром на то да је зарадила више од 1,2 милијарде евра. Никад такав прилив од приватизације није остварен“, рекао је Динкић.

Лидер Радикалне странке Војислав Шешељ - Sputnik Србија
Шешељ: Динкић и Лабус главни криминалци који су опљачкали СРЈ

На питање да ли сматра да саслушање о „Мобтелу“ има везе са тим што је Богољуб Карић, некадашњи власник те компаније, на слободи, Динкић је одговорио да мисли да то нема никакве везе.

„Не би требало да има, не повезујем те ствари. Мислим да нема никакве везе“, рекао је Динкић новинарима.

Каже да ће одговарати државним органима шта год их интeресује, јер поштује државу наводећи да је поносан на све што је радио до сада.

„У сваком случају мене радује кад год ме позову, кад се интересују, ја сам ту да помогнем расветљавање и све време сам у Србији, и у наредних сто година ако ме буду звали ја сам спреман да одговарам“, казао је он.

Динкић је уочи изјаве проћаскао са новинарима рекавши да три и по године није давао изјаве.

На питање да прокометаnрише писање медија да је позван да да изјаву поводом топионице у Бору и да је неко поднео кривичну пријаву против њега, Динкић је одговорио да је говорио о различитим темама од 2001. до 2013. године, а да су пријаве углавном анонимне.

„Важно је шта је истина, а истина је на мојој страни. Немам чега да се стидим, ја се поносим оним што сам радио за Србију и спреман сам да објасним свима шта год их интересује“, рекао је Динкић.

Упитан да ли његово саслушање има политичку позадину, Динкић је рекао да то никад није искључено, али да неће да улази у то, те да увек приступа професионално свему што је радио.

„Да ли има политике иза тога, имајући у виду да су ме питали за нешто што је старо 16 година, ви просудите сами. Ако нешто 16 година не може да се испита, ваљда ће у наредних 16“, закључио је Динкић.


Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала