Руски деминери обучавају Сиријце

© Ministry of defence of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаВојни инжењери руског Центра за деминирање током операције у источном Алепу
Војни инжењери руског Центра за деминирање током операције у источном Алепу - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријски огранак руског Међународног центра за разминирање оружаних снага Русије званично је отворио своју школу у Алепу за обуку војника сиријске војске за деминирање територије која је ослобођена од терориста, изјавио је директор Центра Игор Михалик.
Сиријска застава се вијори у Дамаску - Sputnik Србија
Сирији потребна јака извршна власт

„Већ добијамо пријаве и планирамо да у уторак почнемо обуку почетне групе од 50 до 70 будућих деминера“, рекао је Михалик.

Након завршене обуке која ће трајати од једног до три месеца у зависности од својих специфичности, сиријски стручњаци за уклањање мина ће формирати посебну јединицу инжењера војске и деминера која ће се прикључити операцији чишћења мина која се тренутно одвија у Алепу и другим ослобођеним деловима земље.

„Лош деминер не може да буде добар учитељ. Само добар деминер може да обучава некога да буде добар као он“, истакао је Игор Михалик.

Он је додао да јединице за уклањање мина и даље имају много посла у Алепу.

„Пронашли смо складиште пуно усмерених противпешадијских мина и кумулативних противтенковских мина. Изгледа да су се овде масовно производиле овакве мине. Оне су доброг квалитета и све су фабричког, што значи да се овде води мински рат“, истакао је он.

Катедрала у Алепу - Sputnik Србија
Руски војници настављају да помажу грађанима Сирије

Прошле недеље руске јединице за деминирање очистиле су више од 360 хектара у Алепу и 75 километара путева неутралишући више од хиљаду експлозивних направа.

У међувремену, више од 12.000 људи већ се вратило у своје домове у источном делу Алепа који је ослобођен од терориста у децембру.

„Сви они добијају неопходну помоћ“, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.  

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала