Мандић: Хвала Вучићу на подршци

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC/Андрија Мандић и Александар Вучић
Андрија Мандић и Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Владе Србије Александар Вучић примио је данас, у оквиру редовних консултација са политичким представницима Срба из региона, председника Нове српске демократије Црне Горе Андрију Мандића, који му је захвалио на томе што Влада Србије наставља да пружа подршку и помоћ институцијама Срба у тој држави.
Прослава Светог Саве у школама - Sputnik Србија
Суседима за сиромаштво „крив“ Свети Сава

Мандић је у разговору са премијером Србије покренуо иницијативу за пружање помоћи црногорским држављанима који живе у Србији, чија су многобројна права, како сматра, угрожена у матичној држави Црној Гори.

Као пример еклатантног нарушавања њихових права, председник Нове српске демократије је истакао да једино они немају право гласа на изборима, као што нису имали ни на референдуму 2006. године.

Мандић је упознао премијера Вучића и са иницијативом представника српског народа у Црној Гори и представника тамошње бошњачке националне заједнице о унапређењу њихових односа и веза.

Он је од српског премијера затражио помоћ Владе Србије и општина на југу Србије, у којима живе Бошњаци, како би и у Црној Гори на сличан начин превазишли неспоразуме из прошлости, саопштено је из Владе Србије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала