Трамп: Ако је Путин убица, ни Америка није невина

© REUTERS / Shannon StapletonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је у интервјуу за ТВ Фокс да поштује Владимира Путина, а на упадицу новинара да је руски лидер „убица“, одговорио је да и САД имају убице и да на том плану нису невине.

У деловима интервјуа, који су данас објављени, Трамп је на питање да ли ће се слагати са Путином рекао да то још не зна, пренео је АП.

„Поштујем многе људе, али то не значи да ћу се са њима слагати. Он је лидер своје земље. Кажем да је боље сарађивати са Русијом него не сарађивати. А ако нам Русија помогне у борби против ДАЕШ-а и исламског тероризма широм света — то ће бити добро“, рекао је Трамп.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг на конференцији за медије након састанка организације у Бриселу - Sputnik Србија
Трамп прилази Москви, а НАТО је изазива

„Да ли ћу се слагати са њим? Немам појма“, додао је он. 

Новинар Бил О′Рајли, који је водио интервју, затим је изрекао следећу упадицу о Путину: „Али он је ипак убица. Путин је убица“. 

Трамп је на то одговорио: „Има пуно убица. Ми имамо доста убица. Шта мислите, да је наша држава тако невина?“, запитао је Трамп.

АП констатује да из објављеног дела интервјуа није јасно да ли је Трамп то даље образложио или је касније ставио у шири контекст. 

Интервју америчког председника за ТВ Фокс биће у потпуности објављен вечерас.

Трампова изјава већ је наишла на критике у редовима његових републиканаца, наводи АП. 

Лидер републиканске већине у Сенату Мич Маконел изјавио је за Си-Ен-Ен да се на може ставити знак једнакости између начина на који се понаша Русија и начина на који се понашају САД.

„Америка је изузетна, Америка је другачија, ми се ни на који начин не понашамо као Руси. Мислим да овде постоји јасна разлика коју сви Американци разумеју“, рекао је он.

Потпредседник САД Мајк Пенс демантовао је да је Трамп направио лажну паралелу између Путина и америчких лидера, додајући да он само жели да ресетује односе Вашингтона и Москве, како је то обећао у изборној кампањи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала