САД: Ојачаћемо савезништва против Северне Кореје

© REUTERS / Kim Hong-JiПрипадници јужнокорејске армије током здружених вежби САД и Јужне Кореје
Припадници јужнокорејске армије током здружених вежби САД и Јужне Кореје - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе посвећене су безбедности својих савезника у региону Пацифика и ојачаће своја савезништва у том делу света против било каквих непријатељских акција Северне Кореје, изјавио је данас саветник Беле куће Стивен Милер.

„Порука гласи да ћемо ојачати наша кључна савезништва у региону Пацифика као део наше стратегије одвраћања и спречавања растућег непријатељства које је протеклих година показала Северна Кореја“, истакао је Милер у емисији телевизије „Фокс њуз“, преноси Ројтерс.

Путници на железничкој станици у Сеулу гледају извештај о лансирању балистичке ракете у Северној Кореји - Sputnik Србија
Санкције неће приморати севернокорејско руководство на уступке

Северна Кореја испалила је рано јутрос балистичку ракету у Јапанско море, што је први пут откад је Доналд Трамп на челу САД.

Пјонгјанг је тестирао ракету средњег домета која је пала у Јапанско море, саопштио је Пентагон раније данас, истичући да није реч о интерконтиненталној балистичкој ракети чије лансирање је Северна Кореја најављивала.

Лансирање ракете уследило је само дан након што се Трамп састао у Вашингтону са јапанским премијером Шинзом Абеом и два дана након телефонског разговора са кинеским председником Си Ђинпингом, подсећа британска агенција.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала