Вучић: Србија неће бити паркинг за мигранте

© Tanjug / RADE PRELICСебастијан Курц и Александар Вучић
Себастијан Курц и Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Све што можемо ми чинимо за избеглице, Србија их прима, показује у томе своје хумано лице, али не може да буде паркинг за мигранте, нити може сама да плаћа ту цену, рекао је данас премијер Александар Вучић и додао да је Србија зато захвална Аустрији на подршци и помоћи у мигрантској кризи.
Полицајац проверава пасош путнице на железничкој станици међународног аеродрома у Копенхагену, Данска, да би спречио улаз избеглица у Шведску. - Sputnik Србија
Зашто Европа враћа избеглице које је примила

Премијер је, на заједничкој конференцији за новинаре са аустријским колегом Себастијаном Курцом, приметио да је Србија — за разлику од неких других земаља у региону које су обећале да ће примити пет и десет хиљада избеглица, а нису примиле ниједну и још су их протеривале — супротно томе примила свакога, те да у овом тренутку готово све избеглице бораве у прихватним центрима.

Има и оних других, данас је таквих око петсто, који не желе да иду тамо, а проблем је што неки то не желе, јер тако лакше долазе до кријумчара, који онда могу да их преко Хрватске одведу у неку од земаља ЕУ, рекао је Вучић.

Додао је да је у том смислу задовољан на разумевању, али и на помоћи Аустрије, и материјалној и друге врсте, пре свега у полицајцима који су помажу на граничним прелазима.

„Захвални смо на подршци Аустрије и на возилима и једва чекамо још бољу сарадњу“, поручио је Вучић.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала