Пушков: Флинова оставка је прави скандал

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаШеф Спољнополитичког одбора руске Државне думе Алексеј Пушков
Шеф Спољнополитичког одбора руске Државне думе Алексеј Пушков - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков изјавио је за Спутњик да је оставка Мајкла Флина, саветника америчког председника Доналда Трампа за националну безбедност, прави скандал.
Мајкл Т. Флин - Sputnik Србија
Русофоби скинули први скалп у Трамповој администрацији

„Оптужбе да је водио неовлашћене разговоре са руским амбасадором су потпуно неутемељене, јер на тај начин није прекршио ниједан закон или ниједно правило. Русија не потврђује да су њих двојица разговарали о санкцијама, али чак и да је то тако, то није никакав криминал, не ради се о одавању података под ознаком ’државна тајна‘ или сличним стварима. Али тај разговор је искоришћен у медијској кампањи против њега, и наравно, на то је утицала чињеница да је Трампова администрација подељена када је реч о односима са Русијом“, рекао је Пушков.

Пушков сматра да је Флинов одлазак велики губитак за Трампову администрацију.

„Требало би подсетити јавност да га је Трамп именовао без икаквог оклевања. Флин је за њега био ’природан избор‘. Флин је познат као доследни критичар Обамине блискоисточне политике, између осталог, он је оптужио Обаму за велике успехе ДАЕШ-а у том региону. И не бих рекао да је он ’проруски политичар‘. Флин је пре свега ’антиџихадиста‘, који сматра да је неопходно сарађивати са Москвом зарад победе над тероризмом. Али, као што видимо, медији, који су раније направили хајку против Трампа, напали су и Флина, па је он био приморан да поднесе оставку“, закључио је Пушков.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала