Обамине присталице водиле тајну кампању против Флина

© AP Photo / Manuel Balce CenetaСаветник председника САД за националну безбедност Мајкл Флин
Саветник председника САД за националну безбедност Мајкл Флин - Sputnik Србија
Пратите нас
Чланови администрација бившег америчког председника Барака Обаме неколико месеци су водили тајну кампању за дискредитовање Мајкла Флина, бившег саветника за националну безбедност новог лидера САД, који је поднео оставку због скандала у администрацији око разговора са руским амбасадором, пише „Вашингтон фри бикон“ позивајући се на бројне изворе.
Мајкл Флин - Sputnik Србија
Трампов саветник поднео оставку

Лист наводи да су запослени у Обаминој администрацији на тај начин хтели да ометају систем националне безбедности новог америчког председника и спасу нуклеарни споразум са Ираном, ком се противио Флин. Кампања је почела неколико месеци пре Трампове инаугурације.

Извори наводе да су Обамине присталице, укључујући заменика помоћника за националну безбедност бившег председника, Бена Родса, дале медијима материјал чија је сврха била нарушавање поверења у Флина. Учесници операције борили су се да Трампова администрација не открије тајне податке о иранском нуклеарном аранжману који је дуго скривала администрација бившег председника.

„Неспорно је да је кампања за дискредитовање Флина била у пуном замаху пре инаугурације, током које су узнемирујућа и исполитизована цурења у медијима била усмерена на нарушавање његовог угледа. Ово ме подсећа на припреме за договор са Ираном и, вероватно укључује исте ликове“, рекао је неименовани бивши саветник за националну безбедност који има блиске контакте са Белом кућом.

„Они су знали да је најважнији циљ Иран. И сви су знали да њихов мали свети споразум са Ираном заобилази правила. Зато су се Флина отарасили пре него што икакви (тајни) споразуми избију на површину“, додао је неименовани извор близак Флину и Белој кући.

Мајкл Т. Флин - Sputnik Србија
Русофоби скинули први скалп у Трамповој администрацији

Извори листа додају да се бивши саветник за националну безбедност припремао да објави више детаља о нуклеарном договору које је намерно скривала Обамина администрација да би добила подршку за закључивање споразума. Флин је нестао „пре него што је ико могао да види шта се десило“ са тим тајним споразумима, додао је извор.

Лист истиче да би кампања против Флина могла да се тиче и других важних личности у Трамповој администрацији.

У понедељак је Флин напустио положај и признао да је дао Белој кући непотпуне информације о контактима са руским амбасадором у Вашингтону Сергејем Кисљаком. Раније су медији пренели да је Флин у децембру 2016. разговарао са Кисљаком о санкцијама Русији и то представили као нешто веома сумњиво.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала