Мрежа за реституцију: Непописана државна имовина легло корупције

© Фото : Медија центра, БеоградКоординатор Мреже за реституцију Миле Антић
Координатор Мреже за реституцију Миле Антић - Sputnik Србија
Пратите нас
Мрежа за реституцију у Србији упутила је данас Дирекцији за имовину захтев за достављање података о пописаној јавној имовини, поводом рока за објављивање података о попису јавне својине који истиче сутра, 28. фебруара.

У саопштењу Мреже за реституцију наводи се поред осталог да је пре више од 20 година формирана Републичка Дирекција за имовину са основним задатком, да евидентира и попише државну и данас јавну својину.

Координатор Мреже за реституцију Миле Антић - Sputnik Србија
Мрежа за реституцију: Крађа приватног земљишта

Како то није учињено до данас, непописана државна својина у Републици Србије је и даље, како наводи Мрежа, један од највећих извора великог преливања јавног новца у приватне џепове неколицине привилегованих лица.

Мрежа напомиње да је по њеном прошлогодишњем захтеву од Дирекције добила старе податке са краја 2015. године, и обавештење да ће се стећи услови за објаву нових, тек након 28. фебруара 2017. године.

„Са великом пажњом очекујемо да јавности и Мрежи буду презентовани подаци о пописаним површинама земљишта, посебно пољопривредног и грађевинског“, саопштава Мрежа, која наводи да Републички геотетски завод (РГЗ) те податке „незаконито крије“.

Непописана државна имовина је један од највећих генератора корупције на свим нивоима власти, а корисници који су дужни да доставе податке шта од државне имовине користе, то и даље једноставно избегавају и то без икаквих санкција, сматра Мрежа за реституцију.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала