Експлозија у Крагујевцу: Погинуо потпуковник ВС, потрага за радницима (видео)

© Фото : Министарство одбранеМинистар одбране Зоран Ђорђевић у посети повређеним радницима
Министар одбране Зоран Ђорђевић у посети повређеним радницима - Sputnik Србија
Пратите нас
Једна особа је погинула, а три су нестале, биланс је несреће која се данас догодила у крагујевачком Техничко-ремонтном заводу, где је избио пожар, а потом и експлозија. Жртва је потпуковник Војске Србије Мирослав Перишић, који је у у војсци провео 26 година, а последње две радио у том заводу.

Према последњим информацијама са лица места, три особе се воде као нестале, али месту на коме се претпоставља да се налазе још не може да се приђе. како јављају медији, одсечено је и око 70 радника који су се након експлозије склонили у шуму, они су безбедни и ради се на њиховој евакуацији. 

Поред тога, у експлозији која је одјекнула током гашења пожара повређено је 25 припадника Војске Србије и МУП-а.    

Министар одбране Зоран Ђорђевић рекао је да ће Војска Србије у акцију рашчишћавања укључити робота и дрон са ноћним камерама, јер се лица за којима се трага налазе у зони која је још увек опасна и којој не може да се приђе.               

Пожар је гасило 40 ватрогасаца, припадника војске и запослених Техничко-ремонтног завода и локализован је нешто пре 17 часова.

Ђорђевић је, међутим, упозорио да опасност након експлозије још није прошла, да постоји опасност од нових пожара, као и да је место несреће и даље небезбедно јер се из даљине види да пожар још увек тиња, па је због тога уведена мера забране приласка месту несреће до доласка екипе из Београда.

​​Он је прецизирао да је у 13.20 дошло до експлозије у објекту А 28 Техничко-ремонтног завода, намењеном делаборацији муниције, након чега је пожар захватио објекте А 28 и А 27.

Ватрогасне екипе састављене од припадника МУП-а и припадника ватрогасне јединице ТРЗ Крагујевац приступиле су гашењу пожара, када је, у 13.45, дошло до друге експлозије, у погону за делаборацију.

Ђорђевић је додао да је експлодирао магацин са тромблонским минама и другим јаким експлозивним и убојитим средствима, која су била предвиђена за расклапање и уништење.

Министар одбране је, такође, истакао да је формирао комисију која треба да истражи узроке и разлоге овог немилог догађаја, о чему ће јавност бити благовремено обавештена. 

Директор Клиничког центра у Крагујевцу др Саздановић рекао је да је након друге експлозије и по доласку екипе цивилне и војне хитне помоћи, 25 пацијената примљено на хоспитализацију, од чега су три лица на посматрању у Клиничком центру, за које у овом тренутку може да се каже да имају специфичне повреде.

Према његовим речима, у овом тренутку нико није животно угрожен и свака даља дијагностика ће бити правовремена за све примљене пацијенте.

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала