Пале смене због скандала на додели Оскара

© Flickr / PrayitnoСтатуа Оскара
Статуа Оскара - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Америчке филмске академије која додељује награду Оскар саопштила је да двоје службеника фирме ПвЦ, који су били задужени за пребројавање гласова и коверте са именима победника, никада више неће радити на организацији и спровођењу ове манифестације.
Бери Џенкис прима награду за најбољи филм Месечина на додели Оскара у Лос Анђелесу - Sputnik Србија
Скандал на додели Оскара: „Месечина“ бацила сенку на „Ла-ла ленд“ (видео)

Председница академије Черил Бун Ајсакс рекла је за АП да се преиспитује сарадња Америчке филмске академије са том фирмом. Двоје службеника из фирме ПвЦ, Брајан Кулинан и Марта Руиз, били су задужени за победничке коверте на церемонији доделе Оскара у суботу.

Кулинан је у бекстејџу путем Твитера слао фотографију глумице Еме Стоун само неколико минута пре него што је водитељима церемоније, Ворену Битију и Феј Данавеј, предао погрешан коверат о томе који је филм проглашен за најбољи.

Бун Ајсакс каже да је то скренуло Кулинанову пажњу и довело до грешке.

Фирма ПвЦ, која је задужена за пребројавање гласова као и за коверте са именом победника на додели Оскара већ више од 80 година, извинила се због овог инцидента.

Џордан Хоровиц и екипа филма Ла-ла ленд на церемонији доделе награде Оскар у Лос Анђелесу - Sputnik Србија
Опет руски хакери: Друштвене мреже исмејале грешку на додели Оскара

Када су представници фирме схватили да је дошло до грешке, потрчали су на сцену да то исправе — али прекасно, рекли су званичници за АП.

Овогодишњу доделу Оскара обележила је забуна до које је дошло када је Феј Данавеј за најбољи филм, уместо правог победника „Месечине“, прогласила „Ла-ла ленд“, а глумац Ворен Бити је потом у бекстејџу објаснио шта се догодило.

Рекао је да је отворио коверту и да се збунио кад је видео да на њој пише „Ема Стоун. Ла-Ла ленд“, додавши да је то једна од најчуднијих ствари која му се икад догодила.

© Sputnik / Виталиј ПодвицкиРуски хакери додељују Оскара
Руски хакери додељују Оскара - Sputnik Србија
Руски хакери додељују Оскара

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала